• Akciós, beépíthető készülékek

  Akciós, beépíthető készülékek

 • Fóliás ajtók nagy választékban

  Fóliás ajtók nagy választékban

  Bármilyen bútorhoz

  Ajánlatkérés
 • Új lehetőség a konyhai hátfalakra

  Új lehetőség a konyhai hátfalakra

 • Van amiben az egész család egyetért

  Van amiben az egész család egyetért

  Ajánlatot kérek
 • Személyre szabjuk a konyhádat

  Személyre szabjuk a konyhádat

  Refrenciák
 • Egyedi konyhák bármilyen stílusban

  Egyedi konyhák bármilyen stílusban

  Segítünk elképzelni, tervezni és megvalósítani

Kitti Konyhabútor Stúdió

Kapcsolat

Tel.:

+36-52/437-619


Mobil:

Időpont egyeztetés szükséges!!!

+36-20/434-8144 elsődleges

+36-30/648 2698 bolt 

E-mail:

kittikonyha@gmail.com

Üzletünk:

4031 Debrecen, Széchenyi u. 80.

Nyitvatartás:
Hétfő:         10 - 16:30
Kedd:         10  - 16:30
Szerda:      10 - 16:30
Csütörtök:  10 - 16:30
Péntek:      10 - 16:30
Szombat:   9.00 - 12.00
Vasárnap:        Zárva

Facebook

Gy.I.K.

» Miből legyen a konyhabútor?

Talán a leggyakoribb kérdés, hogy milyen anyagból legyen a konyhabútor?

 • Laminált bútorlap

A bútorlap alapanyaga a faforgács lap. Kevésbé tömör és kevésbé víztaszító, mint az mdf lap. Minden bútor korpusza bútorlapból készül, csak az ajtók anyaga változik. Az ajtók leggyakrabban mdf-ből készülnek, de régebben minden bútor bútorlapból, a 70-es években pedig fafurnéros bútorlapból készült. Igen nagy a választék bútorlapokból. A legnagyobb gyártók a Falco, az Egger, a Casatmonu, a Kaindle, de számos más gyár is állít elő dekor lapokat.

Ha a legolcsóbb megoldást keresed, akkor célszerű ezt az anyagot választanod. A lényeg, hogy mdf élzárással készüljenek az ajtók, és akkor sokáig szép marad a bútorod.

 • Laminált mdf

Az mdf, mint alapanyag egy korszerűbb megoldás. Fűrészpor és ragasztó keveréke, sokkal sűrűbb, nagyobb szilárdságú, mint a faforgács lap. Könnyen marható bele bármilyen forma, amit aztán tetszőlegesen választott fóliával borítanak egy vákuumos eljárással. Ezt a fóliát az élekre is ráfordítják, így nincs szükség külön élzárásra.

Ez egy közepes árkategóriás, ugyanakkor közepes minőségű választás. Élettartamát tekintve sok függ a fóliázás minőségétől, ami kivitelezőnként eltérő lehet. 

Ha a hagyományos faerezetes, marásos felületet kedveled, és egy viszonylag kedvező árú megoldást keresel, akkor erre kérj ajánlatokat.

 • PVC fóliás mdf

A PVC, mint anyag nem örvend nagy népszerűségnek, az elmúlt években kimutatott, emberi szervezetben felhalmozódó ftalát miatt. Ez azonban a műanyaglágyítóban található anyag, ami megakadályozza pl. a pvc padlók esetében az évek alatti megkeményedést. Enélkül a pvc padlónk egy idő után eltörne. 

A PVC fóliás ajtókhoz használt anyagok már olyan korszerű technológiával készülnek, aminek következtében a károsanyag kibocsátásuk jóval a megengedett határérték alatt marad. 

A PVC fóliázás egy hő hatására, nagy nyomáson történő préseléssel, hűtéssel, majd védőréteggel történő ellátással véget érő folyamat, aminek köszönhetően egy stabil, kemény felületű ajtólapot kapunk. Az így kapott lapok karcállóak, formatartóak, és nem válik le a felületükről a fólia, mint az esetleg egy gyengébb minőségű laminált ajtó esetében előfordulhat. 

Egyetlen hátránya, hogy az erős napsugárzás hatására módosulhat a színe, ami a PVC kevésbé UV stabil összetételének köszönhető.

Ha magasfényű, selyemfényű vagy matt ujjlenyomatmentes matt bútort szeretnél, akkor ezek közül válassz.

 • Akril bevonatos mdf

Az akrilt sok helyen használják az iparban. A bútorgyártásban egy olyan ajtólapot kapunk általa, ami tükörsima felületű és magasfényű. Bármilyen szín és minta elérhető a segítségével. A gyártása során egy általában fehér laminált felületre viszik fel a kívánt színt, vagy a kiválasztott fotorealisztikus papírnyomatot, és erre kerül az akrilréteg, amit polírozással tükörsimává tesznek. Ez a felület könnyen javítható a későbbiekben is, és a színe sem fakul, mivel az a két réteg között van.

Ha olyan bútorra vágysz, ami üveg hatású, akkor ezt válaszd. 

 • PET fóliás mdf

A PET fólia, ahogy a neve is mutatja, ugyanazt az alapanyagot használja, mint a PET palackok. Újrahasznosított alapanyag, ezért környezetbarát. Az előállítás hasonló a PVC fóliás ajtókéhoz, de a végeredmény egy sokkal karcmentesebb, keményebb, tartósabb fényű és színű felület. Továbbfejlesztett, 3D élzárással készül, így biztos lehetsz benne, hogy ezek az ajtók szinte örökéletűek. 

Mdf ajtók között a legmagasabb minőségben, és a legmagasabb árban készülnek.

Ha hosszú távra tervezel, fontos számodra a kiváló minőség és a környezeted védelme, akkor mindenképp ilyen bútorajtót válassz.

 • Fafurnéros mdf
 • Tömör fa

» Milyen funkcióknak kell megfelelnie a konyhabútornak?

 • A legalapvetőbb, hogy tökéletesen töltse ki a rendelkezésre álló teret, úgy hogy minden konyhai funkció elvégezhető legyen a konyhában.
 • A konyhabútorba építve kell helye legyen a hűtőnek, a tűzhelynek, a sütőnek, a páraelszívónak, a mosogatógépnek, a  mikrohullámú sütőnek, a kávéfőzőnek, a kenyérpirítónak, a konyhai robotgépnek és a fritőznek. Egy konyhaszekrény, még ha modern konyhabútorokról beszélünk, akkor sem lehet olyan, mint egy elektronikai áruház raktára. Sőt a beépíthető készülékek szinte észrevétlenül, kell hogy részét képezzék a konyhabútorunknak.
 • Sokszor az étkezésre is itt kerül sor. Ilyen estben célszerű egy le- vagy felhajtható, esetleg pult alól kihúzható asztallapot beépíteni, különösen, ha kevés a hely a konyhában.

» Milyen munkaterületek vannak a konyhában?

A konyhában három különböző tevékenységi kör van: főzés, mosogatás, tárolás. Ezt a három területet kell megfelelően elrendezni.

 • Főzés: fontos hogy biztonságos és kényelmes is legyen. A főzőlap mellett jobb és bal oldalon is legyen szabad munkafelület.Kényelmes ha a közelben van a víz.
 • Mosogatás: előkészítésnél, főzés közben és a főzés végén is használjuk, ezért jó ha a főző és a hűtő közé esik. Ennek is fontos, hogy mindkét oldalán legyen szabad munkafelület.
 • Tárolás: ide tartozik a hűtő és a száraz élelmiszer tárolása is. Jó ha a közelében van szabad munkafelület, ahova ki tudunk pakolni.

Kényelmes és praktikus megoldás, ha ezt a három területet háromszög alakban helyezzük el.

» Milyen körülményeknek kell ellenálljon a konyhabútor?

 • Víz és pára

A legfőbb ellensége a bútoroknak a nedvesség. Minden bútor korpusza bútorlapból készül. Itt nagyon fontos a megfelelő élzárás, hiszen a faforgács lapok könnyen felveszik a vizet, és ekkor megdagadnak. Ennek következtében a laminálás vagy fóliázás leválik róla, és a bútor felpúposodik. Azon kívül, hogy csúnya, nagyobb probléma, hogy elveszíti a teherhordó képességét. Ezért különösen fontos, hogy a bútor megfelelő anyagból, megfelelő minőségben készüljön, illetve megfelelő vízzárással legyen ellátva.

A forró edények és a főzés során keletkező hő elsősorban a munkalapra gyakorolnak nagy hatást. A munkalap felülete alapvetően vízhatlan mindaddig, amíg mechanikai sérülés nem éri a felszínét. Mi lehet ez? Pl.: egy forró edény megolvasztja a felső műanyag bevonatot, vagy egy késsel bevágjuk a felszínét, esetleg klopfolóval ütünk rajta lyukakat. Ezeken a helyeken a víz be fog szivárogni, és a farost magába szívja azt, eldeformálva a munkalapot. 

De a hő közvetlenül is kárt tehet a konyhabútorban, ha a falnál lévő gáz égőfej lángját a rátett lábas a fal felé vezeti. Ilyenkor könnyen megolvadhat a vízzáró vagy a hátfal burkolat.

 • Mechanikai sérülések 

A mechanikai sérülések ütések és vágások útján keletkeznek leggyakrabban. A gyakran használt alsó ajtók és fiókok vasalatait is érdemes jól megválasztani, hiszen ezek kopásából és anyaggyengeségéből eredő károkat hamar el kell szenvednünk. Fontos az is, minden konyhai eszköznek, a főzéshez, sütéshez szükséges edényeknek, a tálaláshoz használt evőeszközöknek mind-mind  jól és könnyen elérhetőnek kell lennie és mindennek el kell férnie.

 

» Milyen elrendezések vannak a konyhában?

A leggyakoribb elrendezések a következőek:

 1. Lineáris: a három funkció egy egyenes vonal mentén helyezkedik el. Kis- vagy közepes méretű keskeny konyhába javasolt.
 2. L-alakú konyha: az egyik legelterjedtebb konyhaelrendezés. A három funkciót háromszög formában tudjuk elhelyezni.
 3. U-alakú konyha: nagy teret és sok tárolási lehetőséget biztosít. A három funkció itt is háromszög alakban elhelyezhető.
 4. Párhuzamos konyha: a bútorok a konyha két párhuzamos falán vannak elhelyezve, kis helyen is megoldaható. a funkciók elhelyezhetőek háromszög alakban.

» Mit kell tudni a páraelszívóról? Milyen adatokra figyeljünk a vásárláskor?

A konyhában való tevékenykedés során kellemetlen szagok és gőz keletkezik. Ennek csökkentésére pára- és szagelszívót használhatunk.

Üzemmód szerint két csoportra oszthatjuk a páraelszívókat: első az úgynevezett kivezetéses üzemmódúak és a második a keringetéses üzemmódú gépek. Kivezetéses üzemmódban az elszívott levegő a zsírszűrőn keresztül áramlik kifelé a szabadba egy kivezető csövön. Ez a módszer a leghatékonyabb, azonban ebben az esetben gondoskodnunk kell a megfelelő levegő utánpótlásról. Keringetéses üzemmódban a levegő a zsírszűrőn majd egy aktívszén filteren is áthalad, ami megszűri azt, majd az immár tiszta levegő visszakerül a helyiségbe. Ez a módszer kevésbé hatásos. Ráadásul a szűrőt használattól függően 5-6 havonta cserélni kell.

Milyen adatokra figyeljünk a vásárláskor?

Légszállítás. Először is számoljuk ki, hogy hány köbméteres a konyhánk légtere, és ezt mennyi idő alatt tudja megmozgatni a készülék. Minél gyorsabban történik a légcsere, annál tisztább lesz a levegő körülöttünk.

Zaj. Minél kisebb dB érték van megadva, annál csendesebb. Igyekezzünk halkabb berendezést választani.

Világítás: szinte kivétel nélkül minden páraelszívó rendelkezik típustól függetlenül világítással.

Zsírszűrő. Ugyancsak minden darab rendelkezik zsírszűrővel is, mely segít megakadályozni, hogy a páraelszívó nagymértékben koszolódjon. A fém filterek mosogatógépben is tisztíthatók.

Aktívszén szűrő. Az összes keringetéses üzemű páraelszívóba szerelhető (többnyire külön vásárolandó) aktív szénszűrő. Érdemes előre kiszámolni, mennyibe fog kerülni a szűrők cseréje évente.

Fokozatok száma. Általában három fokozat van, melyek közül kényelmesen lehet kiválasztani a nekünk megfelelőt.

» Melyik helyiségbe milyen bútort válasszak?

Ez nagy kérdés, hiszen nem mindegy, hogy a konyhában komód van, vagy épp fordítva, a nappaliba teszünk be egy tálalószekrényt.

Bármilyen bútorról legyen szó, fontos, hogy a célnak megfeleljen. 

Vannak funkciót elválasztó bútorok, amivel optikailag elválasztható a nappali az étkezőtől,  - ilyen lehet pl. egy komód, egy tv állvány vagy egy polc - vagy a konyha az étkezőtől - erre leggyakrabban a konyhai munkapultot használjuk szigetes vagy félszigetes elrendezésben.

 

Nappali bútor

Éppen ezért, ha nappali bútorban gondolkodsz, akkor nagyon fontosak a kényelmi szempontok. A család össze tudjon ülni a nappaliban, tudjanak itt vendégeket fogadni. Egy nappali bútor akkor lesz jó, ha nem foglalja el teljesen a rendelkezésre álló teret, megnehezítve így a közlekedést, hanem a család életvitelét szolgálja. Ugyanakkor a nappali legjelentősebb díszítő eleme éppen a bútor lesz, pontosan emiatt nem mindegy, hogy milyen stílusban, milyen esztétikai funkciókkal látunk el egy nappali bútort.

                                                                                                                               

Hálószoba bútor

A hálószoba bútorainknál viszont a praktikusságé a vezető szerep, az ágy legyen kényelmes, a komódban, szekrényben sokféle dolgot tudjunk egyszerre tárolni, anélkül, hogy egy szekrény töltené ki a hálószobát, valódi jól használható hálószoba bútor helyett. Egy hálószobában a cél, hogy jól kipihenhesse magát, regenerálódjon az ember, ezt kell segítenie minden egyes bútordarabnak

 

Gerekszoba bútor

A gyerekszoba bútorok, a gyermek mindennapi környezete a gyerek fejlődését, fantáziájának kibontakozását segíti. Így egy gyerekszoba bútor egyszerre kell legyen játékos, fantáziadús és a rengeteg játék, könyv tárolására alkalmas. S minden gyerek más-más iránt vonzódik, más az érdeklődési köre, más mesefigurákért rajong és ezt az egyéniséget, ezt a világot kell visszaadnia a gyermekbútornak.

 

 

Konyhabútor

 

A konyhabútor egyszerre munkaeszköz és díszítő elem. A saját sütésünk, főzésünk, a család táplálásának helyszíne. Így a díszletnek, a munka környezetnek szépnek kell lennie, hogy örömmel készüljenek a jó ízű ételek egy konyhában, amiket szépen lehet tálalni. Ugyanakkor sokféle szempontnak kell megfelelnie a konyhabútornak, ha a mosogató, vagy a tűzhely körül korán el kezd felpúposodni, repedezni, tönkre menni, akkor a szép környezet egyre jobban fakul és egyre nehezebb lesz a sütéssel-főzéssel járó munkafolyamatok megvalósítása. Egy felpúposodott munkalapon, egy elrepedt takaróléccel, lógó szekrényajtókkal, már nehezen boldogulunk. Így a konyhaszekrény választásunk különösen fontos.

» Egyedi vagy bolti? Milyen bútort válasszak?

Mindenkinek mások az igényei.

Ha Te szeretnéd, hogy a szobádba pontosan illeszkedjen a bútor, és ne maradjon ki 15-20 cm porfogónak a szekrény mellett, akkor érdemes egyedileg készíttetni a bútorokat.

Legyen szó bármelyik helyiségről, 90%-ban el tudjuk készíteni mindazt, amit valahol már láttál, csak pontosan a Te szobád méreteihez, színeihez igazodva.

Mindenki szeretne egyedit, ami az igényeinek, az adott helynek, ahol él, a legjobban megfelel. Ez a bútor ha kell legyen klasszikus bútor, de ha jobban mutat legyen inkább modern bútor, legyen design bútor, legyen festett bútor. Sorban merülnek fel olyan igények, egyedi elképzelések, amiket egy bútorboltban található szériás bútorral nem lehet megoldani.

 

Elképzeléseink, stílusunk és a rendelkezésre álló tér legoptimálisabb kihasználásában csakis kizárólag az egyedi bútorkészítés tud a segítségünkre lenni. Az egyedi bútorok gyártása, sohasem lesz nagyüzemi, így nem találkozunk a saját konyhabútorunkkal, hálószoba, vagy gyermekbútorunkkal egy másik lakásban, mint az jellemző volt 30-40 évvel ezelőtt. Lakásunk, bútoraink az egyéniségünket is hordozzák, ezért fontos személyre szabni őket.

» Mit ajánlj bútorban a Kitti Konyhabútor Stúdió?

Munkánkat 25 éve az jellemzi, hogy az egyedi igényeknek megfeleljünk.

Haladunk a korral, figyelünk a dizájn trendekre, de igyekszünk olyan bútorokat gyártani, amik nem egy-két évre, nem a gyors lefutású trendeket meglovagolva készülnek.

Ingyenes helyszíni felmérésünkkel pontos képet kapunk a lakótér adta lehetőségekről és arról az arculatról, stílusról, ami leginkább jellemzi a családot. Sőt mi nem csak megtervezzük és elkészítjük egyedi bútorait, hanem lakberendezési tanácsokkal, apró ötletekkel segítjük, hogy a bútora ne csak a lakás része, hanem valódi ékessége legyen.

A több év tapasztalatával mi pontosan tudjuk, hogy mik azok az általános problémák, akár a nappali bútorral, akár a hálószoba bútorral, akár a gyermekszoba bútorral, vagy konyhabútorral, amik rendszeresen előfordulnak és megkeserítik a családok életét.

 

A beépített bútor már nem mutat olyan jól a kigondolt helyen, egy sor funkció hiányzik a bútorból, amivel valóban könnyebben és praktikusan használhatnánk? A bútorok készítésénél számos ponton lehet olcsóbb és gyengébb minőségű alapanyagokat, pántokat, fogantyúkat beépíteni, amikkel a készítő haszna nő és ezek a minőségi hibák számunkra rögtön fel sem tűnnek, de ha 10 hónap múlva egy szép konyhaszekrény csupa kopott fogantyúval díszeleg és már szorul a fiók, vagy minden a fiók mögé esik, akkor már hiába hívjuk asztalosunk, általában az anyagokra panaszkodnak, hogy a lealkudott árba csak ez fért bele.