• Akciós, beépíthető készülékek

  Akciós, beépíthető készülékek

 • Fóliás ajtók nagy választékban

  Fóliás ajtók nagy választékban

  Bármilyen bútorhoz

  Ajánlatkérés
 • Új lehetőség a konyhai hátfalakra

  Új lehetőség a konyhai hátfalakra

 • Van amiben az egész család egyetért

  Van amiben az egész család egyetért

  Ajánlatot kérek
 • Személyre szabjuk a konyhádat

  Személyre szabjuk a konyhádat

  Refrenciák
 • Egyedi konyhák bármilyen stílusban

  Egyedi konyhák bármilyen stílusban

  Segítünk elképzelni, tervezni és megvalósítani

Konyhaszekrény

2019.10.22.

Konyhaszekrény

A konyhaszekrény, ma már a komplex konyhabútor részeként funkcionál. A tárolók nem külön álló egység, szekrény, hanem alulra és felülre is beépítünk belőle.

A konyhabútorunk több részből áll. A konyha ugyanis olyan komplex hely, ahol a főzést, az edények és élelmiszerek tárolását, valamint a konyhai készülékek elhelyezését is meg kell oldanunk. A konyhabútorunknak azon részei, amelyek a tárolásról gondoskodnak a konyhaszekrények. A jó konyhaszekrénynek is, mint minden egyes konyhabútor elemnek meg vannak a maga egyedi funkciói, de ennek illeszkednie kell a konyha egészéhez.

 

Az elhelyezkedésük alapján beszélhetünk alsó és felső konyhaszekrényekről. Régen még nagy divat volt az önálló konyhaszekrény, tálalóval. Ma már a konyhabútoroknál inkább egybe van építve minden. Azonban sohasem lehet tudni mi jön újra divatba! Ma ebben a konyhai bútor rendszerben, az alsó konyhaszekrények szokták rejteni az edényeket és a nagyobb konyhai eszközöket. A felső konyhaszekrények pedig azokat a könnyebben mozgatható, gyakrabban előkerülő konyhai eszközöket, étkészleteket, amit többször használunk.


Konyhaszekrény a maximális tér kihasználásért

konyhaszekrény

A konyhaszekrények megtervezése, a konyhabútorba illesztése így a tároló kapacitásaink maximális kihasználásáról és a könnyű elérhetőségről szól. Így akár komplex konyhabútorban gondolkodunk, akár csak a konyha szekrényeinket szeretnénk megújítani, kicserélni fontos, hogy ez a két funkció gondosan legyen megtervezve.

 

Amennyiben nincs elég tároló kapacitásunk a kéznél lévő dolgok számára és nehézkes a főzéshez, sütéshez használt tárgyak elérése, az úgy nagyon sok kárba veszett időt jelent a konyhában. Ma pedig alapvető elvárás, hogy időben minél gyorsabban és könnyebben tudjunk konyhai munkafolyamatokat elvégezni. Ehhez a megfelelő konyhaszekrények elengedhetetlenek. Itt létezik pár olyan szabály, aminek a betartásával garantáltan jó konyhaszekrényeink lesznek.

 

A munkalap és a felső szekrények közötti távolságnál a modern konyhák esetében a 60cm lett a minimum elvárás a távolságnál. Minél nagyobb a távolság, annál több szabad terünk lesz a munkához. Azonban a holt terek növelésével, kevesebb tárolóhellyel rendelkezünk majd, a legkényelmesebben elérhető magasságban. A megfelelő konyhaszekrény kialakításához, ezért már a tervezésnél érdemes átbeszélni a szokásainkat, amihez igazodnia kell a bútornak.

A szabványos magasság ugyanis csak irányadó érték lehet, mert a konyhában serénykedők magassága, s a nekik ideális távolságok azok, amelyek sokkal inkább meghatározóak a konyhaszekrényeinknél.

 

Konyhaszekrények sok szabad felülettel

Amennyiben van egy kamrahelyiség a konyhánk mellett, a túlzsúfolt konyhaszekrények helyett optimálisabb megoldás lehet, ott is kialakítani tároló funkciókat, a ritkábban használt eszközöknek. Egy tágasabb, levegősebb konyha mindig esztétikusabb látvány, mint egy túlzsúfolt. Ha elegendő szabad felületünk van a konyhában, azok díszítésével, kialakításával jobban érvényesül a választott dizájn, legyen szó a csempékről, üveg, rozsdamentes acél, tégla vagy más egyéb díszítő hátfalakról, felületekről.

 

Nem minden konyha tágas és rendelkezhet nyitott, hatalmas konyhaszigettel. A szellőség, a távolságok zárt helyiségben nehezebben megoldható. Az L, U alakú konyhákban könnyen szűkös, túlzsúfolt hatás érhető el. A jól elhelyezett konyhaszekrények így sokat javíthatnak az összképen, tágasabb érzetet adhatnak. S ez egy kis konyhában különösen fontos lesz. A konyhában sok időt töltünk és ezeknek a pillanatoknak, örömtelieknek kell lenniük.

 

Az esztétikus és megfelelőn funkcionáló konyhaszekrények tervezése és kialakítása, így nem is olyan könnyű feladat. Emiatt érdemes felkeresni a Kitti Konyhabútor Stúdiót Debrecenben, hogy a konyhaszekrények fontos kérdéseivel kapcsolatban mindent alaposan átbeszéljünk.

 


bútor készítés Debrecen
vissza

Hozzászólások

Kapcsolat

Tel.:

+36-52/437-619


Mobil:

Időpont egyeztetés szükséges!!!

+36-20/434-8144 elsődleges

+36-30/648 2698 bolt 

E-mail:

kittikonyha@gmail.com

Üzletünk:

4031 Debrecen, Széchenyi u. 80.

Nyitvatartás:
Hétfő:         10 - 16:30
Kedd:         10  - 16:30
Szerda:      10 - 16:30
Csütörtök:  10 - 16:30
Péntek:      10 - 16:30
Szombat:   9.00 - 12.00
Vasárnap:        Zárva